Pangetahuan Dasar ngeunaan Palapis Kalapis Cai Polyurea

Polyurea mangrupikeun sanyawa anu serbaguna, sareng parantos dianggo hasil pikeun bak anti cai, garasi parkir, waduk, torowongan, sareng salaku pangeusi gabungan / caulk.

Daptar matéri anu dijantenkeun palapis tahan cai sapanjang jaman panjang. Mangabad-abad, produk basis aspal sapertos pitch sareng tar mangrupikeun hiji-hijina pilihan. Dina Abad ka-20, sababaraha pilihan séjén dikembangkeun, kalebet éter cet, epoxy, fiberglass sareng vinyl.

Téknologi palapis panganyarna nyaéta polyurea. Dimekarkeun dina akhir taun 1980an pikeun industri otomotif, bahan ieu ayeuna dianggo dina rupa-rupa aplikasi. Pamakéan matérial ieu salaku waterproofing industri parantos ningkat dina popularitas dina dasawarsa katukang kusabab cures, korosi- sareng ciri tahan tahan abrasi

Polyurea nimukeun di awal taun 1980an nalika bentuk polyurethane kirang sénsitip dipikahoyong. Ku ngaganti gugus hidroksil dina urétana ku gugus amina, produk anu ayeuna urang sebut poliuréa dibentuk. Éta ngagaduhan kirang sensitipitas kana Uap tibatan palapis dumasar urétana sanés.

Tina dua jinis poliuréa anu paling umum, poliuréa aromatik jauh paling umum. Jalma-jalma nyebutna "tempat kerja industri anu nawiskeun sababaraha rupa ciri fisik pikeun sagala rupa kagunaan." Nyatana, ngeunaan hiji-hijina ciri palapis ieu anu henteu disayogikeun nyaéta stabilitas UV.

Formulasi anu kadua, polyureas alifatik, nganggo kimia anu béda pikeun nyayogikeun stabilitas UV. Mangpaat tambihan ieu mangrupikeun harga sabab polyureas alifatik biasana dua kali harga poliuréa aromatik.

MANFAAT

Hiji alesan palapis polyurea anu ngabeledug dina popularitas nyaéta rupa-rupa atribut positip anu dipamerkeun.

Halaman wéb industri, polyurea.com, dibuka ku pernyataan anu kandel. "Ampir henteu palapis sanés anu tiasa ngabandingkeun sareng poliuréa nalika ngeunaan sipat fisik anu tiasa kahontal," maos na. "Polyureas tiasa dirumuskeun pikeun ngahontal kisaran anu luar biasa tina perpanjangan anu luhur dugi ka kakuatan tarik anu langkung luhur dugi ka heuras atanapi lemes, sadayana didasarkeun kana kumaha bahanna dirumuskeun sareng leres diterapkeun."

Éta taat pisan kana sababaraha jinis anu béda-béda (beton, logam, kai sareng seueur deui) tanpa bahan dasar sareng dina rupa-rupa lingkungan hawa sareng kalembaban.

Mungkin kaunggulan anu paling hébat nyaéta nyiapkeun gancang pisan, ngamungkinkeun aplikator ngawangun ketebalan réngsé dina hiji lolos. Ieu ngamungkinkeun anu gaduh pikeun nempatkeun fasilitas dina jasa sababaraha kali langkung gancang tibatan palapis tradisional, ngahémat sababaraha dinten atanapi bahkan minggu-minggu panghasilan anu kaleungitan waktos turun-tumurun.

Kandel tiasa dibasajankeun 20 mil dugi 500 mils dina hiji aplikasi. Waktu pangubaran mimitian ti instan dugi ka dua menit ngamungkinkeun pikeun gancang balik kana jasa.

Salaku curing gancang, palapis pilem kandel, polyurea mangrupikeun leyuran logis nalika mémbran mulus, awét peryogi pikeun waterproofing. Karakteristik tambahan sapertos aditif tahan slip sareng tekstur permukaan ogé tiasa dilebetkeun. Éta tiasa diwarnaan, sareng bahkan sayogi dina formulasi anu disatujuan ku cai.

Kalayan rupa-rupa ciri kinerja sapertos kitu, kisaran aplikasi anu cocog ogé lega. Lapisan tank, wadah sékundér sareng palapis sasak mangrupikeun panggunaan anu paling populér, tapi kamungkinan aplikasi henteu aya tungtungna.

Polyurea tiasa dianggo pikeun waterproof duanana sendi sareng permukaan seueur struktur beton, sapertos waduk ieu caket Huntsville, Alabama.

Téknologi parantos dianggo sacara suksés dina deck pejalan kaki sareng garasi parkir, waduk, torowongan, bak cai, liang bubur, sareng lantai. Éta ogé tiasa dianggo salaku pangisi gabungan / caulk.

Polyurea asalna dipaké salaku liner ranjang truk pikeun ngabentuk lapisan watertight permanén. Karakteristik tahan sareng tahan banting anu sami anu ngajantenkeunana sampurna pikeun pelapis tempat tidur sareng truk pembuangan anu pikaresepeun pikeun proyék-proyék kalis cai.

Tangki di pabrik pangolahan cai limbah, contona, kakeunaan karusuhan, érosi, sareng sajumlah ageung gas hidrogén sulfida nalika eusina diayak, dicampur, sareng dicaian.

Lapisan poliuréa tiasa nyayogikeun abrasi, kimia, sareng résistansi dampak anu diperyogikeun, sareng mulihkeun pepelakan kana kaayaan operasi langkung gancang tibatan sistem saingan anu sanés.

Pikeun sasak sareng aplikasi sanés anu kakeunaan geter sareng gerakan, kalenturan alamiah tina polyurea mangrupikeun kauntungan tambahan tina lapisan anu langkung ipis, kirang fleksibel sapertos epoxy.

NGARUKOT

Polyurea memang gaduh sababaraha kakurangan. Alat-alat anu diperyogikeun pikeun nerapkeun palapis poliurgi tiasa mahal. Éta tiasa dibasajankeun $ 15,000 dugi ka $ 50.000 atanapi langkung. Platform mobile anu lengkep tiasa hargana langkung ti $ 100,000.

Bahanna ogé hargana langkung mahal tibatan sababaraha alternatif. Biaya awalna langkung ageung tibatan epoxies, tapi kumargi palapis poliuréa tiasa tahan tilu dugi ka lima kali langkung lami, janten lumayan efektif dina umur palapis.

Kayaning bahan tahan cai, éta tiasa gagal upami diterapkeun teu leres. Persiapan permukaan —biasana sandblasting atanapi priming-penting pisan pikeun aplikasi anu suksés. Kaseueuran proyék pelapis poliurea gagal henteu aya hubunganana sareng poliuréa nyalira, tapi langkung saéna, persiapan permukaan anu henteu cekap atanapi kirang dilaksanakeun.

Pamasangan

Kaseueuran polyureas anu dianggo pikeun waterproofing disemprotkeun sareng alat panyemprot komponén jamak.

Éta biasana dikintunkeun salaku sistem dua bagéan, kalayan campuran résin amina sareng bahan isokyanat disayogikeun dina set kendang 55-galon. Sakali dianggo di tempat padamelan, aranjeunna ditransferkeun tina kendang 55-galon kana bak anu misah dina alat semprot dimana aranjeunna dipanaskeun kana suhu anu pas (140 ° F-160 ° F). Mesin teras nganteurkeun résin isosianat sareng poliol ngalangkungan selang anu dipanaskeun kana gun semprot dina babandingan anu pas (biasana 1: 1).

Polyurea ngagaduhan waktos anu parantos diukur dina sababaraha detik, janten penting pisan yén bahan kimia henteu dicampur dugi saatos sateuacan aranjeunna ngantepkeun bedil. Upami teu kitu, bahanna bakal disetél sareng dikeras dina jero bedil.


Waktos Post: Apr-26-2021